sencila ozadje slika

Dekorativna senčila


Z notranjimi senčili lahko popestrite bivalni ali poslovni prostor in izboljšate kakovost bivanja v njem. Ponujamo vam pester izbor dekorativnih senčil.

Lamelne zavese

Lamelna zavese uporabljamo v poslovnih prostorih, stanovanjskih prostorih, zdravstvenih in izobraževalnih objektih za senčenje srednjih in večjih steklenih površin.

lamelne-zaveseTrakovi lamelnih zaves so izdelani iz sodobnih dekorativnih materialov (antistatični, samogasni, antibakterijski).
Izdelani so iz: poliestera, bombaža ali v tehničnih tkaninah z različnimi impregnacijami in z različno prepustnostjo svetlobe (od prosojnih do zatemnitvenih materialov).

Mehanizem za upravljanje lamelnih zaves je zelo preprost in služi za ročno odpiranja in zapiranje lamel s pomočjo vlečne vrvice ter reguliranje svetlobe. Možna vgradnja elektromotorja in daljinskega upravljalca.

Plise senčila

Plise zavese so notranja senčila iz nagubane poliesterske tkanine, ki omogočajo zatiranje skoraj vseh okenskih odprtin tudi nepravilnih oblik ter strešnih oken. 

plise-sencilaPlise senčila se običajno montirajo na površino stekla, lahko pa so prostoviseči in nadomeščajo klasično zaveso. Intenzivnost senčenja je različna glede na prosojnost tkanine. V programu imamo prosojne, polprosojne, delno prosojne in popolnoma neprosojne tkanine. Senčila so odporna na svotlobo.

Vse prosojne in polprosojne tkanine so pralne. Vzdrževanje tkanin je enostavno, saj so premazane s premazi, ki so odporni na umazanijo in prah.

Plise senčila se lahko spuščajo s pomočjo vrvice ali ročke.

Panelne zavese

Panelne zavese se uporabljajo za senčenje večjih steklenih površin, panoramskih oken, drsnih sten ali za pregraditev prostora.

panelne-zavesePanelne zavese so široki in ravni pasovi tkanine, ki jih lahko drsno premikamo levo ali desno.

Za panelne zavese se uporabljajo različne tkanine. Za panelne zavese se lahko uporabijo tudi tkanine za notranje roloje, zato lahko oba senčila zelo uspešno kombiniramo v prostoru.

Mehanizem za upravljane panelnih zaves je ročen. Po ponudbi je možna izdelava panelnih zaves tudi na elektro pogon.

Rolo senčila

Roloji, ki jih ponujamo so moderni z prilagodljivim sistemom. Za notranji screen rolo uporabljamo enake sisteme kot za običajne roloje, razlika je v posebni mrežasti screen tkanini, ki ščiti pred sončno svetlobo in toploto.

rolojiPoleg klasičnega roloja, ki nudi pester izbor barvnih vzorcev in materialov z različno prepustnostjo svetlobe, ponujamo še:
- roloji za večje dimenzije (50 mm) notranjih rolojev uporabljamo močnejše cevi (premeri cevi 25 mm, 36 mm, 43 mm, 50 mm, 70 mm, 78 mm) in hkrati tudi večje in močnejše mehanizme.

- dvojni notranji rolo je zelo uporabno, praktično senčilo, sistem z dvojno tkanino, ki nam omogoča regulacijo prepustnosti svetlobe v prostor. Glede na velikost roloja uporabljamo različne cevi za navijanje tkanine. Dvigujemo in spuščamo jih s pomočjo vzmeti, verižice ali monokomandne palice, lahko jih upravljamo tudi s pomočjo elektromotorja.

- roloji v kaseti prekriva le površino stekla in se zgoraj navija v kaseto. Upravljamo ga lahko s pomočjo ročke ali z verižico. Primeren je za manjše površine oken.

- gubani rolo (oz. naborna zavesa) je zelo razširjen v naših bivalnih prostorih. Nudimo različne vzorce tekstilnih tkanin in dva osnovna sistema. Sistem omogoča čiščenje izbrane tkanine po navodilih vzdrževanja izbrane tkanine.

Današnja tehnika nam omogoča tudi izdelavo roloja z natisnjeno poljubno fotografijo v digitalni tehniki