ozadje okna lesena

Lesena okna Portal Wood


Okna so izdelana iz lesenih troslojno lepljenih, dolžinsko nespojenih elementov debeline 68 mm, 78 mm ali 92 mm.

Tako zagotavljamo optimalno trdnost in stabilnost izdelka. Videz oken lahko popestrite z različnimi izvedbami križev, ki poudarijo vaš stil bivanja in krajevne značilnosti. Možna je izbira med številnimi drevesnimi vrstami, ki se razlikujejo po videzu in mehanskih lastnostih (smreka, meranti, macesen in hrast).

Opremljena so z okovjem Maco v srebrni barvi, vidni dele okovja pa so pokriti z dekorativnimi kapicami v različnih barvah. Spodnji del okvirja je prekrit z odkapnim aluminijem, ki omogoča dobro odvajanje vode, spodnji del krila pa je zaščiten s krilno odkapnico.

Za dobro tesnenje poskrbita s dvemi TPS silikonskimi tesnili proizvajalca Deventer, ki so odporna na izredno velike temperaturne razlike.

 

Lesena okna PORTAL WOOD68


wood-68Portal WOOD68 so energijsko varčna lesena okna z dvoslojno zasteklitvijo v sestavi 4/16/4, dvema tesniloma in dvema odkapnima profiloma.
Lesena okna so primerna za vgradnjo v nezahtevne objekte, lahko tudi novogradnje.

Možno vgraditve tudi debelejših ter varnostnih stekel v lesena okna.

Ug = 1,1 W/m2K
Uw = 1,3 W/m2K

 

Lesena okna PORTAL WOOD78


wood-78Portal WOOD78 so energijsko varčna lesena okna s troslojno zasteklitvijo, dvema tesniloma in dvema odkapnima profiloma. Taka lesena okna imajo boljše izolativne lastnosti kot okna s profilom 68mm, saj debelina profila omogoča vgradnjo debelejših stekel.

Možnost vgradnje dodatnega tretjega tesnila. Okna so primerna za vgradnjo v nizkoenergetske hiše, hkrati pa s temi okni lahko pridobite tudi finančno subvencijo Eko sklada.

Ug = 0,6 W/m2K
Uw = 0,93 W/m2K

 

Lesena okna PORTAL WOOD92


wood-92Portal WOOD92 so energijsko varčna okna s troslojno zasteklitvijo, dvema tesniloma in dvema odkapnima profiloma.

Možnost vgradnje dodatnega tretjega tesnila.

Portal WOOD92 so energijsko varčna okna dosegajo izjemne vrednosti toplotne zaščite in so kot taka primerna za vgradnjo v nizkoenergetske hiše in pasivne objekte.

TOP

BARVNA KARTA

Okna so površinsko obdelana z barvami proizvajalca Remmers. Okno najprej potuje skozi posebno komoro, kjer se oblije z utrjevalcem, ki penetrira 6 mm v globino lesa in ga tako globinsko zaščiti. Ko se utrjevalec posuši, se lesene dele ponovno zbrusi. Nato potuje skozi drugo komoro, kjer se oblije s temeljno barvo. Nato se zaščiti spoje ter odstrani izstopajoča lesena vlakna, nakar sledi končno lakiranje z debeloslojno lazuro, ki se pri zahtevnejših drevestih vrstah nanaša kar dvakrat. Končni lak na okno nanaša robot, ki poskrbi, da so vaša okna pobarvana enakomerno po vsej svoji površini z zadosti debelim slojem barve. Vse barve in postopki ustrezajo standardu ISO 9001.